Ciolacu a propus un mecanism mediului privat, ca să scadă prețul la mâncare. La final s-a declarat bucuros

Ciolacu a propus un mecanism mediului privat, ca să scadă prețul la mâncare. La final s-a declarat bucuros

Premierul Marcel Ciolacu a discutat, marți, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar despre reducerea prețului la produsele alimentare de bază.

Discuțiile dintre Marcel Ciolacu și reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale au fost axate pe stabilirea unui mecanism funcțional agreat între Guvern și mediul privat, pentru reducerea prețului la produse alimentare de bază.

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu și clar care, alături de măsurile guvernamentale, să ducă la reducerea inflației și la creșterea puterii de cumpărare a românilor. Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflației, până la sfârșitul anului. Am convingerea că putem reuși acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Șeful Executivului a menționat că la următoarea rectificare bugetară vor fi susținute în continuare investițiile.

De asemenea, vor fi aplicate în continuare măsurile de susținere economică, precum și soluțiile de sprijin din sectorul energetic, mai arată Executivul.

„Dialogul cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar va continua pentru stabilirea în comun a măsurilor convenite pentru reducerea inflației și creșterea puterii de cumpărare, precum și a modului de aplicare, urmând ca până joi dimineața să fie agreate detalii concrete”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La consultările de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu viceprim-ministrul Marian Neacșu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, reprezentanți ai Consiliului Concurenței, ANAF, ANSVSA și ANPC.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇