Cel mai mare producător de energie din Germania încheie un contract colosal de gaze din SUA

Cel mai mare producător de energie din Germania încheie un contract colosal de gaze din SUA

Grupul RWE, cel mai mare producător de energie din Germania, a încheiat un contract de furnizare pentru 2,25 milioane de tone de gaz natural lichefiat (GNL) pe an din Statele Unite, începând cu 2027.

RWE a încheiat un acord pe 15 ani cu compania americană Sempra Infrastructure, care dezvoltă, construiește și operează instalații de GNL pe coasta golfului Mexic.

Volumul care va fi livrat anual este cam cât 30 de încărcături de navă sau aproximativ 3 miliarde de metri cubi, a precizat RWE, citat de DPA.

ADVERTISING

Gazul va fi livrat de la un nou terminal din Port Arthur, Texas, care este de așteptat să fie operațional în 2027. Apoi, gazele pot fi duse de RWE oriunde în lume.

Șeful RWE Supply & Trading, Andree Stracke, a descris acordul drept un pas important către diversificarea aprovizionării cu gaze a Germaniei și creșterea securității aprovizionării în Europa pe termen lung.

RWE este o companie germană de utilități, cu peste 10 milioane de clienți cărora le furnizează gaze, dar şi 20 de milioane de clienţi pentru electricitate. RWE este a patra companie electrică din Europa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇