Cea mai bogată femeie din Asia a pierdut jumătate din averea sa

Cea mai bogată femeie din Asia a pierdut jumătate din averea sa

Cea mai bogată femeie din Asia a pierdut jumătate din averea sa, din cauza unei crize a sectorului imobiliar din China, care a fragilizat puternic acest domeniu de activitate, potrivit unui clasament al miliardarilor publicat joi de Bloomberg.

Averea deţinută de Yang Huiyan, o foarte discretă femeie de afaceri născută în China, era evaluată anul trecut la 23,7 miliarde de dolari, însă a fost estimată în prezent la doar 11,3 miliarde de dolari, indică acest clasament, citat de AFP.

Magnatul fibrelor chimice Fan Hongwei se situează pe locul doi, cu o avere netă de 11,2 miliarde de dolari joi. Astfel, locul lui Yang este ameninţat.

ADVERTISING



Yang Huiyan este acţionarul majoritar al Country Garden, unul dintre cei mai importanţi promotori imobiliari din China, care a realizat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri din acest sector, în pofida crizei care afectează piaţa imobiliară.

Autorităţile chineze au stopat îndatorarea excesivă în sectorul imobiliar în 2020, iar jucătorii importanţi, precum Evergrande şi Sunac, au fost lăsaţi să se lupte să facă plăţi şi să renegocieze cu creditorii în pragul falimentului.

Fragilizate de această criză, mai multe grupuri din sectorul imobiliar luptă în această perioadă pentru supravieţuire, aşa cum se întâmplă cu Evergrande, afectat de o pierdere colosală de aproximativ 300 de miliarde de dolari.

În comparaţie, grupul Country Garden stă mai bine financiar, dar încearcă totuşi să îşi crească lichidităţile odată cu apropierea termenelor de plată.

Potrivit presei oficiale, Yang Huiyan, care are în jur de 40 de ani, a devenit miliardară după ce a moştenit în 2005 acţiunile tatălui ei, fondatorul grupului Country Garden.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇