Canada se implică în modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă. Cîțu: Investiţiile sunt vitale

Canada se implică în modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă. Cîțu: Investiţiile sunt vitale

România și Canada au semnat un Memorandum de înţelegere în domeniul nuclear, urmând ca partenerii canadieni să se implice în proiectele nuclearo-energetice ale României, inclusiv cel de la Cernavodă.

Memorandumul a fost semnat de ministrul Energiei, Virgil Popescu şi ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet, în numele ministrului canadian al Resurselor Minerale, Seamus O’Regan Jr., în prezenţa prim – ministrului României, Florin Cîţu.

"Memorandumul semnat astăzi confirmă relaţiile bilaterale excelente pe care le are ţara noastră cu Canada.

ADVERTISING

Am ţinut să fiu prezent la acest eveniment pentru a arăta că susţin dezvoltarea proiectelor nuclearo-energetice de la Cernavodă şi a celor din sectorul energiei nucleare civile din România.

Investiţiile sunt vitale şi mă bucur că partenerii canadieni se alătură partenerilor americani pentru a dezvolta domeniul nuclear din ţara noastră", a declarat premierul Florin Cîţu.

Astăzi, 5 august, ministrul Energiei Virgil Popescu și E.S. ambasadorul Canadei în România Annick Goulet, în numele...

Publicată de Ministerul Energiei - România pe Joi, 5 august 2021

Potrivit unui comunicat de presă, partenerii canadieni se vor implica în proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în cele din sectorul energiei nucleare civile din România.

ADVERTISING

"Cooperarea nucleară a fost un pilon al relaţiei cu o vechime de 55 de ani dintre Canada-România. Sunt mândră că ne-am reînnoit astăzi angajamentul bilateral prin semnarea acestui Memorandum de Înţelegere şi aştept cu nerăbdare consolidarea schimburilor noastre în toate sferele, de la securitate la comerţ", a declarat ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇