Bulgaria a blocat un transfer bancar către Ambasada Rusiei. Banii erau pentru salariile angajaților

Bulgaria a blocat un transfer bancar către Ambasada Rusiei. Banii erau pentru salariile angajaților

Bulgaria a blocat un transfer bancar în valoare de circa 890.000 de dolari către Ambasada Rusiei din cauza sancţiunilor Uniunii Europene, a spus miercuri ministrul de Finanţe Assen Vassilev.

Măsura vine la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de angajaţi ai reprezentanţei diplomatice ruse, relatează Reuters.

"Există un transfer bancar către Ambasada rusă care cade direct sub incidenţa sancţiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare îngheţate", a declarat Vassilev presei.

El a mai afirmat că Ambasada rusă a încercat să obţină o derogare, întrucât fondurile erau necesare pentru a plăti salariile angajaţilor. Vassilev a spus că Guvernul bulgar poartă în prezent negocieri cu Bruxellesul în legătura cu posibilitatea de a ridica sancţiunile pentru a permite transferul.

ADVERTISING

Bulgaria, ţară membră a UE şi a NATO şi fost aliat apropiat al Rusiei, a fost tulburată de tensiuni diplomatice după ce premierul demis Kiril Petkov a anunţat expulzarea a 70 de diplomaţi ai reprezentanţei diplomatice ruse din cauza unor îngrijorări privind spionajul.

Moscova a anunţat că va răspunde cu aceeaşi măsură, în timp ce ambasadoarea rusă la Sofia a precizat că va cere guvernului rus să închidă ambasada.

Statele din UE şi alte ţări occidentale au adoptat sancţiuni economice puternice împotriva Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇