Bugetul pentru noua etapă Rabla Electrocasnice a fost epuizat în 90 de minute

Bugetul pentru noua etapă Rabla Electrocasnice a fost epuizat în 90 de minute

Bugetul alocat pentru etapa a treia a programului „Rabla pentru electrocasnice” din acest an a fost epuizat în primele 90 de minute de la deschiderea sesiunii de selecţie.

"În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat", precizează Ministerul Mediului.

Conform datelor centralizate de ministerul de resort, în această etapă au fost generate 50.480 de vouchere, dintre care:

  • 14.519 pentru aparate de aer condiţionat (28,76%),
  • 10.001 pentru uscătoare de rufe (19,81%),
  • 25.960 pentru aspiratoare (51,43%).

Reprezentanţii instituţiei menţionează că voucherele generate în această etapă vor fi activate marţi, 22 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare, după ora 14:00.

Etapa a treia a programului "Rabla pentru Electrocasnice" 2021 a demarat vineri, la ora 10:00.

Valoarea voucherelor acordate în această sesiune este de:

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Potrivit Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), pentru aparatele de aer condiţionat se poate preda un electrocasnic din aceeaşi categorie, pentru aspiratoare un electrocasnic echivalent, iar pentru uscătoarele de rufe orice electrocasnic vechi inclus în program.

Context

Programul "Rabla pentru electrocasnice" - sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019.

Citește mai multe despre desfășurarea programului Rabla pentru Electrocasnice 2021:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!