Bugetul de stat pentru anul 2024 și bugetul asigurărilor sociale au fost aprobate de Guvern, după miezul nopții

Bugetul de stat pentru anul 2024 și bugetul asigurărilor sociale au fost aprobate de Guvern, după miezul nopții

Guvernul a aprobat, după miezul nopții, Legea bugetului de stat, dar şi bugetul asigurărilor sociale. Actele normative ar urma să fie dezbătute săptămâna viitoare de Parlament şi se aşteaptă adoptarea lor înainte de Crăciun.

Guvernul a transmis, în noaptea de joi spre vineri, lista actelor normative adoptate în şedinţa care a început cu peste 9 ore întârziere.

Primele proiecte de legi adoptate sunt:

  1. PROIECT DE LEGE pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pe anul 2024
  2. PROIECT DE LEGE privind bugetul de stat 2024
  3. PROIECT DE LEGE privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024
ADVERTISING

”Proiectele de lege au fost aprobate şi vor fi transmise Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă”, a transmis Guvernul.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, joi seară, că vineri va avea loc şedinţa Birourilor Permanente Reunite pentru a stabili calendarul dezbaterii bugetului.

Ședința Executivului a început la ora 21:10, deși era programată la ora 11:00.

ADVERTISING

”O să facem un buget noaptea ca hoţii”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

„Adoptăm astăzi bugetul de stat pe 2024, unul axat pe investiții de circa 7% din PIB. Anul viitor, investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului! Aici este, de fapt, cheia dezvoltării României!

Țintim o creștere economică de 3.4%, a doua cea mai mare din UE. Asta înseamnă 150 de miliarde de lei în plus la PIB-ul României față de acest an.

Bugetul asigurărilor sociale, pe care îl aprobăm tot azi, probează că există bani atât pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie cu rata inflației, de 13,8%, cât și pentru recalcularea pensiilor din 1 septembrie! Sunt prevăzute și fonduri pentru a crește alocațiile și ajutoarele sociale. Majorăm, așa cum am promis, salariile profesorilor și există necesarul pentru o mărire de 5% în sistemul bugetar – nu și la demnitari”, a susţinut Marcel Ciolacu în deschiderea şedinţei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇