Aviz negativ pe bugetul pe 2024 și „ordonanța trenuleț” de la CES. Ședința de guvern întârzie ore întregi

Aviz negativ pe bugetul pe 2024 și „ordonanța trenuleț” de la CES. Ședința de guvern întârzie ore întregi

Şedinţa de guvern, care trebuia să înceapă la ora 12:00, a fost amânată joi pentru ca bugetul pe 2024 să primească avizele necesare pentru a fi adoptat.

Inițial, amânarea a fost pentru ora 13:00, însă apoi Consiliul Economic şi Social a decis să avizeze negativ proiectul de buget pe 2024, astfel că şedinţa nu a început nici după amiază. 

Ordonanţa trenuleţ a primit aviz nefavorabil în unanimitate, cu 34 voturi împotrivă, în şedinţa CES. Legea Bugetului pe 2024 a primit aviz negativ cu 28 de voturi împotrivă şi 4 voturi favorabile.

ADVERTISING

Avizul CES este obligatoriu să fie obținut, dar este unul consultativ, și în trecut guvernele ignorându-l în cazul în care a fost negativ.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, transmitea miercuri seară că s-a lucrat nopţi şi zile pentru realizarea bugetului pentru 2024, care este „cu adevărat modern, structurat pe priorităţile şi nevoile actuale”.

„Bugetul pentru 2024, în transparenţă. Chiar dacă unii s-au amuzat când am spus că la Ministerul Finanţelor s-au pierdut nopţi şi zile pentru realizarea lui, astăzi am reuşit să îl publicăm în transparenţă. A fost o muncă titanică din partea echipei, pe care vreau să o felicit. Pot să afirm că acest buget este cu adevărat unul modern, structurat pe priorităţile şi nevoile actuale”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇