Buget 2021: Anca Dragu anunță când ar putea avea loc votul în Parlament

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, estimează că proiectul de buget pe anul 2021 va ajunge în Parlament în a doua parte a lunii ianuarie.

„Eu cred că, în a doua parte a lunii ianuarie, Parlamentul se poate ocupa de buget. Pentru Ministerul Finanţelor acum urmează câteva săptămâni de foc, fără sărbători de iarnă, fără prea multe momente de repaus. Probabil că vor putea finaliza bugetul, cel mai devreme, la jumătatea lunii ianuarie.

Sunt profesionişti la Finanţe, dar există un calendar, trebuie să înceapă consultările cu ministerele, trebuie să aprobe legea plafoanelor, fiecare minister ce sume primeşte. Apoi, trebuie să aprobe proiectul de buget ca proiect de lege în Guvern, să-l trimită Parlamentului", a declarat Anca Dragu, joi, la Digi 24.

ADVERTISING

Analist: Bugetul pe 2021 are un „cartof fierbinte”. În Guvern nu va fi loc decât pentru cei cu expertiză dovedită și leadership autentic

Anterior, proaspătul premier Florin Cîțu a anunţat că proiectul de buget va fi gata în prima parte a anului viitor iar guvernul țintește un deficit în jur de 7%.

El a adăugat că sunt aşteptate şi estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, pe care se bazează bugetul, pentru a avea şi ceilalţi indicatori macroeconomici.

Proiectul de buget o să fie gata în prima parte a anului viitor. Majoritatea detaliilor sunt puse la punct. Ceea ce ştim foarte bine este că ţintim un deficit bugetar în jur de 7% sau mai bine, în funcţie de cum vor decurge discuţiile. În acest moment acestea detaliile.

ADVERTISING

Aşteptăm, pentru a avea toate informaţiile şi estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. Ştiţi foarte bine că bugetul se fundamentează pe estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. După aceea putem să vorbim şi de ceilalţi indicatori macroeconomici”, a declarat Cîţu, miercuri la Parlament, întrebat când va fi gata proiectul de buget pe anul 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇