ANPC: Benzinarii dau asigurări că nu au probleme cu stocurile și nu vor face majorări importante la prețuri

ANPC: Benzinarii dau asigurări că nu au probleme cu stocurile și nu vor face majorări importante la prețuri

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a avut o întâlnire cu reprezentanţii principalelor benzinării din România în cadrul căreia aceştia au transmis că nu există nicio posibilitate de diminuare a stocurilor de carburanţi sau de modificare importantă a preţului.

De asemenea, reprezentanţii benzinăriilor au mai anunţat că lucrează la remedierea deficienţelor constatate de comisarii ANPC în urma controalelor de săptămânile trecute.

Conducerea ANPC a discutat cu reprezentanții Rompetrol, OMV - Petrom, MOL, GAZPROM

ADVERTISING

Operatorii economici prezenţi au dat încă o data asigurări că nu există nicio posibilitate, cel puţin într-o perioadă predictibilă, de diminuare a stocurilor de carburanţi sau de modificare importantă a preţului, ceea ce nu justifică niciun fel de îngrijorare din partea consumatorilor”, se arată în comunicat. 

Sursa citată menţionează că în cadrul întâlnirii au fost propuse câteva linii concrete de remediere a deficienţelor constatate în timpul verificărilor, iar acestea şi multe altele vor fi incluse într-un ghid de bune practici.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“În ceea ce priveşte furnizarea de carburant, dat fiind că, pentru consumator sunt importante atât preţul şi calitatea combustibilului, cât şi durabilitatea motorului, operatorii economici să manifeste atenţie sporită în ceea ce priveşte informarea consumatorului, în incinta staţiei şi nu numai, dar şi recipientelor în care se livrează combustibili clienţilor, astfel încât procesul comercial să fie unul sigur, dat fiind potenţialul inflamabil deosebit al produselor”, se mai arată în comunicat.

După ”isteria din benzinării”, creată de zvonuri alarmiste care au făcut șoferi din toată țara să stea ore în șir la coadă de teama creșterii bruște a prețurilor, ANPC a demarat numeroase controale și a amendat la sânge neregulile constatate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇