Agroland, cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, se listează luni pe piaţa AeRO a BVB

Agroland, cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, se listează luni, 1 martie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Bursa de Valori Bucureşti (BVB) informează că luni, 1 martie, acţiunile Agroland Business System, societatea care operează cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB. Acţiunile Agrolandvor fi tranzacţionate sub simbolul AG”, a anunţat bursa.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Debutul acţiunilor Agroland la tranzacţionare va fi marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare online, care va avea loc pe 1 martie, începând cu ora 10:00, şi va putea fi urmărită live pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucureşti (Facebook şi YouTube).

Compania a derulat în noiembrie 2020 un plasament privat prin care a atras 7,9 milioane lei de la investitori. În cadrul plasamentului privat au fost scoase spre vânzare 1,7 milioane de acţiuni, iar investitorii au plasat ordine de subscriere pentru 8,5 milioane de acţiuni, în valoare cumulată de 38,5 milioane lei, ceea ce a depăşit de aproape cinci ori oferta.

Deşi iniţial fusese programat pentru perioada 18 noiembrie -2 decembrie 2020, plasamentul a fost încheiat anticipat încă din prima zi.

Cele 1,7 milioane de acţiuni au fost alocate pro-rata către 137 de investitori, dintre care 3 investitori instituţionali şi 134 de investitori de retail. Astfel, investitorii care au participat în cadrul plasamentului deţin cumulat 15% din acţiunile Agroland.

În urma plasamentului privat, Agroland a obţinut o capitalizare anticipată de 52,9 milioane lei (10,8 milioane euro).

TradeVille a intermediat plasamentul privat şi, totodată, listarea societăţii pe piaţa AeRO, în calitate de consultant autorizat. TradeVille va continua să asiste Agroland în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.