Acțiunile Hidroelectrica au plus 6% de la prima raportare pe Bursă, sub creșterea indicelui de referință BET

Acțiunile Hidroelectrica au plus 6% de la prima raportare pe Bursă, sub creșterea indicelui de referință BET

Cu 6% s-au apreciat acţiunile producătorului de energie electrică verde Hidroelectrica (H2O) de la publicarea din 16 august a situaţiilor financiare semestriale, de la 111 lei la 117,8 lei pe unitate, capitalizarea urcând astfel de la 50 de miliarde la 53 de miliarde de lei, conform BVB.

Dinamica se încadrează sub evoluţia de 8,5% din aceeaşi perioadă a indicelui de referinţă BET, unde acţiunile H2O au a doua cea mai mare pondere, 18%.

Cea mai profitabilă companie din portofoliul statului român a raportat un profit net de 4 miliarde de lei în semestrul I din 2023, plus 46% faţă de perioada similară de anul trecut, şi venituri de 7 miliarde de lei, în urcare cu 42%, reiese din primul raport financiar publicat de Hidroelectrica la Bursă.

ADVERTISING

De la raportare, cotaţia a doborât mai multe recorduri pe fondul trendului ascendent adoptat de piaţa locală de capital. De exemplu, cel mai recent maxim istoric al acţiunii H2O este de puţin peste 120 de lei, atins pe 2 octombrie.

Deşi s-a listat în urmă cu doar trei luni, societatea afişează a doua cea mai mare lichiditate înregistrată din rândul companiilor BVB, respectiv 2,5 miliarde de lei, sub OMV Petrom (2,6 miliarde) şi peste Fondul Proprietatea (2,4 miliarde).

Săptămâna trecută, mandatele membrilor directoratului Hidro, printre care şi al CEO-ului Bogdan Badea, au fost prelungite cu încă cinci luni, deci până la începutul lui martie 2024.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, preşedintele consiliului de supraveghere George Niculescu a fost înlocuit în funcţie de către Petre Iulian Nicolescu, fost membru provizoriu al CS.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇