2020 a fost cel mai nefast an din istoria turismului

2020 a fost cel mai nefast an din istoria turismului

Turismul mondial s-a confruntat în 2020 cu cel mai nefast an înregistrat vreodată, Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) anunţând o reducere cu 74% a numărului de sosiri internaţionale, în urma introducerii restricţiilor de călătorie şi a scăderii cererii, ca urmare a pandemiei de coronavirus (Covid-19), informează site-ul tradearabia.com.

Destinaţiile din întreaga lume au înregistrat anul trecut o scădere de un miliard a numărului vizitatorilor internaţionali, faţă de un declin de doar 4% în timpul crizei economice globale din 2009.

Conform celor mai recente date ale UNWTO, colapsul călătoriilor internaţionale a dus la pierderi estimate de 1.300 miliarde de dolari ale veniturilor din export, de 11 ori mai mari decât pierderile din 2009. Criza a pus în pericol între 100 şi 120 de milioane de locuri de muncă directe în turism, cele mai multe la IMM-uri.

Perspectivele pentru 2021 sunt mixte. Aproape jumătate din experţii care au răspuns sondajului UNWTO (45%) se aşteaptă la perspective mai bune în 2021, comparativ cu 2020, iar 25% se aşteaptă la o performanţă similară, în timp ce 30% la o înrăutăţire a rezultatelor în acest an.

Cei mai mulţi experţi nu se aşteaptă la o revenire a nivelului de dinaintea pandemiei înainte de 2023.

ADVERTISING

Companiile aeriene vor avea pierderi cumulate de 157 de miliarde de dolari, din cauza pandemiei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇