Xiaomi va începe producția în serie a propriilor sale maşini electrice în 2024

Xiaomi va începe producția în serie a propriilor sale maşini electrice în 2024

Directorul general de la Xiaomi Corp, Lei Jun, a anunţat că producătorul chinez va începe producţia de serie a propriilor sale automobile în prima jumătate a anului 2024, a precizat marţi un purtător de cuvânt al companiei.

Aceste declaraţii, care au fost făcute de Lei Jun la o întâlnire cu investitorii, au apărut prima dată în presa locală, iar ulterior au fost confirmate oficial de grupul chinez, transmite Reuters.

În plus, Zang Ziyuan, director în cadrul departamentului de marketing internaţional al Xiaomi, a postat ştirea pe contul său de Weibo.

ADVERTISING

Data anunţată marţi reprezintă următorul obiectiv major pentru divizia de automobile electrice a companiei chineze, pe care Xiaomi a înfiinţat-o în mod oficial la începutul acestui an.

Ca reacţie la anunţul de marţi, acţiunile Xiaomi au crescut cu 5,4% până la 22,50 dolari Hong Kong, cea mai mare creştere procentuală înregistrată pe parcursul unei singure şedinţe de tranzacţionare după data de 12 mai.

Planurile pentru un automobil electric

În luna martie a acestui an, Xiaomi a prezentat un plan de investiţii în valoare de 10 miliarde dolari în următorii zece ani pentru dezvoltarea unei game de maşini electrice.

ADVERTISING

La finele lunii august, compania chineză a finalizat înregistrarea formală a diviziei sale producătoare de automobile electrice.

În paralel, Xiaomi a accelerat programul de recrutare de personal pentru noua sa divizie, chiar dacă până acum nu a dezvăluit dacă automobilele sale vor fi produse independent sau via un parteneriat cu un constructor auto existent.

În al doilea trimestru al acestui an, Xiaomi Corp a raportat o creştere record a veniturilor, de 64%, până la 87,8 miliarde de yuani (13,56 miliarde de dolari).

ADVERTISING

Profitul net a ajuns la 6,32 miliarde de yuani, un avans anual de 87,4%, peste previziunile analiştilor.

În urma sancţiunilor impuse Huawei de autorităţile SUA, în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi şi Oppo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇