Românii care dețin Allview lansează un SUV electric, care va putea fi cumpărat și prin programul Rabla

Românii care dețin Allview lansează un SUV electric, care va putea fi cumpărat și prin programul Rabla

Visual Fan, companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi deţinătoarea brandului Allview, a deschis o nouă linie de business, ce are ca obiect de activitate distribuţia de maşini electrice, ocazie cu care a lansat Skywell ET5, un SUV full electric, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP) şi 456 km City Drive.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, demararea noii linii de business se va realiza prin deschiderea unei companii ce va avea ca obiect de activitate principal distribuţia de maşini electrice – Visual EV S.R.L., al cărei capital este deţinut în proporţie de 95% de către Visual Fan S.A.

ADVERTISING

Diferenţa de 5% din capitalul companiei este deţinută de către o persoană fizică din cadrul companiei.

"Prin abordarea acestui nou proiect, Visual Fan preconizează o creştere a cifrei de afaceri la nivelul grupului, cu 10%, până la finalul anului 2022. Strategia pe termen lung vizează dezvoltarea portofoliului şi adiţia de noi modele, pentru a acoperi necesităţile pieţei de masă", notează sursa citată.

Pentru început, Visual EV va distribui modelul SUV Skywell ET5, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP), un spaţiu interior extrem de generos şi bine compartimentat, sistemul automat de asistenţă la conducere - L2.5, dar şi numeroase opţiuni şi elemente inovatoare incluse în varianta de bază ce aduc siguranţă, dar şi un plus de confort, menite să transforme condusul şi simpla deplasare cu maşina într-o călătorie în viitor.

Modelul Skywell ET5 este comercializat, în acest moment, prin intermediul primului dealer al companiei Visual Fan, Brady Auto Center din Bucureşti, iar persoanele care doresc să descopere maşina în perioada următoare se pot înscrie pe site-ul www.visualev.ro în vederea unui test drive.

Skywell ET5 este disponibilă în două variante - Premium şi Luxury - iar clienţii au la dispoziţie opţiuni de personalizare a culorii caroseriei (Midnight Blue, Metallic Grey, Pearl White) şi a designului interior (Fusion Design - Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design - Brown Leather Seat, Brown interior).

Preţul de comercializare al maşinii porneşte de la 39.980 de euro (inclusiv TVA), fiind disponibil şi prin Programul Rabla. Totodată, SUV-ul poate fi achiziţionat şi în leasing, de la 499 euro/lună.

"În funcţie de opţiunile de personalizare alese de către clienţi, termenul de livrare este de minim 75 zile. Clienţii îşi pot rezerva modelul dorit începând de astăzi, accesând acest link, iar toate rezervările confirmate până la data de 31 decembrie se vor livra în luna martie 2022", precizează distribuitorul.

Visual Fan, deţinătoarea brandului Allview (simbol bursier ALW), este o companie cu capital integral românesc, fondată la Braşov, în anul 2002. Compania produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi şi a fost printre primele entităţi din Europa care a încheiat un parteneriat direct cu Google Android TV, în 2019, fiind primul brand din România care a adoptat tehnologia QLED (2020).

În primul semestru al anului 2021, Visula Fan a înregistrat o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 972.000 de euro (4,78 milioane lei) pe acest segment de business ce reprezintă activităţile de bază ale companiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇