Tesla susține că pilotul său automat este de 9 ori mai sigur ca un șofer

Tesla susține că pilotul său automat este de 9 ori mai sigur ca un șofer

Tesla susține că mașinile sale conduse cu sistemul Autopilot activat fac de nouă ori mai puține accidente decât mașinile conduse manual de șoferi.

Cel puțin așa arată rezultatele celui mai nou raport privind siguranța vehiculelor emis de Tesla pentru ultimul trimestru din 2021, valabil pentru drumurile americane, scrie Tesmanian.com.

Datele oficiale arată că în SUA se petrece un accident la fiecare 484.000 de mile parcurse (779.000 de kilometri), în vreme ce Tesla a raportat în ultimele 3 luni ale anului trecut un accident la 4,31 de milioane de mile parcurse cu sistemul Autopilot activat (6,9 milioane de kilometri parcurși).

ADVERTISING

Cifrele arată că performanțele sistemului Autopilot al Tesla s-au îmbunătățit și față de anul anterior, când se înregistra un accident la 3,45 de milioane de mile parcurse.

Activarea Autopilot pe mașinile Tesla pune în funcțiune direcția automată și sisteme de siguranță activă (începând cu 2014), dar este necesară și supravegherea șoferului.

Pe de altă parte, fiecare accident în care sunt implicate mașini Tesla pe modul de conducere automată atrage critici dure, publicitate negativă și reacții inclusiv pe burse, semn că va mai trece un timp până când noul mod de a conduce mașina, în care șoferul devine un copilot al computerului, va fi îmbrățișat la scară largă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇