Peste 900 de maşini ridicate în Sectorul 4, în ultima lună

Peste 900 de maşini ridicate în Sectorul 4, în ultima lună

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, transmite că în ultima lună peste 900 de şoferi au fost amendaţi, iar maşinile lor au fost ridicate din cauza parcării neregulamentare.

„Folosiţi parcările publice din sectorul nostru! Sunt amenajate în zonele aglomerate, sunt moderne şi monitorizate video, pentru un plus de siguranţă.

Ar fi păcat să vă aflaţi în situaţia în care au fost cei peste 900 de conducători auto care au fost sancţionaţi, în ultima lună, cu peste 500 de lei fiecare şi cărora le-au fost ridicate maşinile pentru că au parcat neregulamentar”, a scris edilul pe Facebook.

El a recomandat folosirea parcărilor din zonele Niţu Vasile, Pridvorului, Piaţa Sudului sau Orăşelul Copiilor.

„Nu mai bine vă lăsaţi autoturismele în parcările publice de la Niţu Vasile sau Pridvorului, pentru 1 leu pentru două ore? Sau la Piaţa Sudului şi Complex Comercial Piaţa Sudului, pentru 2 lei pe oră? Iar în situaţia în care vă aflaţi în zona Orăşelul Copiilor, luaţi în calcul şi parcarea de 236 de locuri de lângă Spitalul de Stomatologie pe care îl construim pe Şoseaua Olteniţei. Aici nu trebuie să plătiţi nimic. E gratis”, a menţionat Băluţă.

Pe 31 martie, primarul anunţa că maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 4 vor fi ridicate, iar proprietarii vor putea afla unde se află vehiculele respective fie accesând site-ul mobilitateurbana4.ro la secţiunea „verificare auto”, fie telefonic – la 021.9441.

„Începem ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi eliberăm astfel trotuarele, trecerile de pietoni, colţurile de stradă din intersecţiile cu vizibilitate redusă, precum şi intrările la spitale şi alte instituţii publice.

Acţiunea va fi coordonată de colegii mei de la Poliţia Locală şi de la Direcţia Mobilitate Urbană, care vor reloca autoturismele într-una dintre următoarele parcări: Pridvorului (Palatul Copiilor), Niţu Vasile (lângă depoul STB) sau Olteniţei nr. 9 (fostul sediu al Grădinii de Sud)", scria edilul pe Facebook.

Achitarea tarifelor poate fi realizată cash la aparatele de tip selfpay (un astfel de aparat va fi disponibil în fiecare dintre locaţiile de depozitare) sau cu cardul bancar, fie direct la operatorul prezent 24 de ore din 24 în locaţia de depozitare, fie online prin intermediul site-ului mobilitateurbana4.ro, a adăugat primarul Sectorului 4.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇