Operațiune în forță a Poliției, după ce un Jaguar electric a scăpat de sub control și a atins 160 de km/h

Operațiune în forță a Poliției, după ce un Jaguar electric a scăpat de sub control și a atins 160 de km/h

Șoferul unui Jaguar electric a sunat la serviciul de urgență și a cerut ajutorul Poliției, după ce autoturismul său a rămas fără frâne și a accelerat până la o viteză de 160 de km/h pe o autostradă din Marea Britanie.

Bărbatul a povestit că se temea că va „omorî o persoană nevinovată”, potrivit The Telegraph.

Nathan Owen, de 31 de ani, depășea un alt vehicul pe autostradă, moment în care a pierdut controlul maşinii timp de aproximativ 35 de minute.

A avut loc o operațiune complexă a polițiștilor, fiind nevoiți să închidă o porțiune a autostrăzii și să lovească vehiculul după ce au format un convoi de protecție.

ADVERTISING

Owen a declarat că mașina a avut probleme și în decembrie, atingând viteze de până la 120 de km/h, dar că cei de la Jaguar l-au asigurat că este în siguranță după ce au verificat-o.

Bărbatul spune acum că nu se va mai urca niciodată într-un Jaguar sau într-o mașină electrică.

„Mașina a început să accelereze brusc. A atins viteza de 100 de km/h. Am crezut că este o eroare. Tabloul de bord spunea că era o defecțiune a bateriei. Am tot încercat să apăs pe frână, dar nu se întâmpla nimic. Așa că următorul lucru pe care m-am gândit că ar trebui să-l fac a fost să sun la 999 și să le spun ce se întâmplă”, a povestit Owen.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cel puțin opt vehicule de la poliția din Merseyside și de la poliția din Greater Manchester au escortat mașina pe autostrada aglomerată.

Polițiștii au închis două benzi ale autostrăzii cu patru benzi, în timp ce încercau să oprească Jaguar-ul.

Şoferul a declarat că ofițerii de poliție cu care a vorbit au spus că nu s-au confruntat niciodată cu un incident similar și că s-a simțit ca un criminal în centrul unei urmăriri.

Vehiculul lui Owen, care este evaluat la aproximativ 80.000 de lire sterline, s-a oprit în cele din urmă, iar bărbatul a reușit să scape nevătămat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇