Cei care au mașini mai vechi de 15 ani vor fi plătiți cu 3.000 de lei să le dea la fier vechi - proiect

Cei care au mașini mai vechi de 15 ani vor fi plătiți cu 3.000 de lei să le dea la fier vechi - proiect

Românii care au mașini mai vechi de 15 ani vor fi plătiți să le ducă la casat, cu până la 3.000 de lei, chiar dacă nu vor să-și cumpere o mașină nouă prin programul Rabla, conform unui proiect al Ministerului Mediului, la care încă se mai lucrează.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și primăriile ar urma să pună bani împreună pentru a-i „premia” pe cei care scapă de „rable”, pentru a satisface astfel o cerință impusă de UE prin PNRR, scrie Economedia.

România trebuie să scape de circa 250.000 de mașini vechi și poluante, însă nu toți proprietarii vor sau au bani să-și ia o mașină nouă, cu Rabla, așa că le țin degeaba sau încă mai merg cu ele prin trafic.

ADVERTISING

Conform proiectului, AFM ar urma să contribuie cu 1.500 de lei per mașină, urmând ca administrațiile locale să pună diferența până la 3.000 de lei sau să ofere în schimb biciclete sau trotinete electrice.

Există flexibilitate în acest sens, astfel că fiecare primărie ar urma să decidă și să vină cu oferte proprii, mai mari sau mai mici, după buget.

Pentru beneficiari, singurele condiții sunt să fie proprietarii mașinilor, iar acestea să fie mai vechi de 15 ani.

Vă anunțăm când intră în vigoare și care este forma finală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇