Au picat planurile: Mercedes nu vine în România

Au picat planurile: Mercedes nu vine în România

Acum trei luni presa venea cu vestea că exista posibilitatea ca Mercedes Benz să producă furgonete electrice în România.

Mercedes-Benz Vans şi startup-ul de mașini electrice Rivian susţinut de Amazon voiau să înfiinţeze o companie mixtă pentru a produce furgonete electrice într-o fabrică din Europa, iar România era printre ţările candidate, alături de Polonia şi Ungaria.

Din păcate, însă, aceste planuri au căzut, iar Mercedes-Benz Vans a anunţat, luni, că va investi peste un miliard de euro în prima sa fabrică unde vor fi produse exclusiv furgonete electrice, care se va construi în Jawor, Polonia, transmite Reuters.

ADVERTISING

Astfel, producătorul german a semnat cu guvernul de la Varşovia şi alţi parteneri o scrisoare de intenţie pentru a adăuga o unitate de producţie a furgonetelor electrice la uzina sa din Jawor, unde face deja baterii şi motoare cu combustie internă.

Fabrica va fi a patra în reţeaua europeană a Mercedes-Benz de producere a furgonetelor, care se reorganizează, urmând să fabrice pe platforma sa doar furgonete electrice.

S-a renunţat la colaborarea cu Rivian, pentru că acum compania americană are alte priorităţi, se arată într-un comunicat al Mercedes.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇