Mercedes introduce un abonament lunar pentru ca mașina să plece mai repede de pe loc

Mercedes introduce un abonament lunar pentru ca mașina să plece mai repede de pe loc

Producătorul auto Mercedes va lansa în Statele Unite un serviciu de abonare online pentru creșterea accelerației mașinilor electrice.

Costul anual al acestui serviciu va fi de 1.200 de dolari, iar compania va permite unora dintre mașinile sale să accelereze cu o secundă mai repede de la zero la 60 de mile pe oră (96,5 kilometri pe oră), relatează BBC.

Opțiunea va fi valabilă pentru modelele Mercedes-EQ EQE 350 și EQS 450, precum și pentru versiunile lor SUV, vândute în Statele Unite. Data lansării serviciului nu a fost anunțată.

Potrivit companiei, accelerația va fi mărită prin "creșterea electronică" a puterii motorului mașinii.

ADVERTISING

Se estimează că motorul va primi o creștere cu 20-24% a puterii, ceea ce îi va permite unui SUV Mercedes-EQ 350 să accelereze de la zero la aproape 100 km/h în circa 5,2 secunde, spre deosebire de 6,2 secunde fără abonament.

Decizia companiei a atras, însă, critici din partea unor experți. "Când plătești un abonament pentru telefon sau internet, plătești pentru ca furnizorul să ofere și să mențină rețeaua. Mercedes îți cere să plătești pentru o dotare care e deja instalată în mașină - și care probabil a adus deja o marjă de profit când ai cumpărat mașina", a declarat Jack McKeown, președintele asociației editorilor auto din Scoția și editor auto la ziarul Courier of Dundee.

ADVERTISING

Acesta a adăugat că decizia luată de Mercedes este "nesurprinzătoare, dar descurajantă". "Încercarea de a obține și mai mult profit din serviciile de tip abonament este o tendință îngrijorătoare și sper să existe o reacție a consumatorilor împotriva acesteia", a spus el.

În iulie, BMW s-a confruntat cu un val de critici după ce a anunțat introducerea unei taxe de 29 de euro pentru deblocarea opțiunii de încălzire a scaunelor și volanului.

Iar în decembrie 2021 Toyota a anunțat că va taxa cu opt dolari pe lună încuierea și descuierea de la distanță mașinilor.

ADVERTISING

În 2019, Tesla a introdus conceptul "Acceleration Boost", prin care mașinile Model 3 accelerează de la zero la 95,5 kilometri pe oră cu o secundă mai rapid, în schimbul unei taxe unice de 2.000 de dolari.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇