Rafila: În sfârșit, oamenii pot să voteze pentru profesionalism

Rafila: În sfârșit, oamenii pot să voteze pentru profesionalism

Medicul Alexandru Rafila, care candidează din partea PSD pentru Camera Deputaţilor, a dat asigurări, după ce a votat, că procedura este una sigură.

Rafila a precizat că, în cadrul acestor alegeri, oamenii au șansa să ”voteze pentru profesionalism”. Totodată, medicul a spus că nu putem reveni la o viață normală decât după ce trece pandemia de COVID-19.

”În primul rând, cu gândul că trebuie să participăm la vot. Procedura este sigură, nu sunt probleme.

În al doilea rând, cel mai important este că, în sfârșit, oamenii pot să voteze pentru profesionalism. Nu este timp de festivism în momentul de față. Nu putem să ne întoarcem la viața normală decât dacă trecem de pandemie.

ADVERTISING

Din păcate, acest lucru nu se poate face decât cu profesioniști. Ăsta este scopul alegerilor. În următorii 4 ani trebuie să scoatem țara din criza economică actuală și să ajungem ca sistemul de sănătate să performeze așa cum trebuie”, a declarat medicul Alexandru Rafila, primul pe lista PSD la Camera Deputaților, întrebat cu ce gând votează.

Urmărește LIVE cum se desfășoară procesul electoral în țară, cele mai importante momente și declarații

Ce spune despre lockdown

Întrebat dacă a fost o campanie grea, în condițiile în care au existat multe restricții din cauza pandemiei, Rafila a punctat că el nu are ”mare experiență”.

ADVERTISING

”E una neobișnuită (campania-n.red.). Nu am mai experiență, dar evident că restricțiile nu au dus la o campanie normală”, a răspuns medicul.

Întrebat dacă este ceva diferit față de alte alegeri când și-a exercitat acest drept de vot, pentru că acum este candidat, Rafila a răspuns negativ.

”Nu, ce să fie diferit? Acum opțiunea de stânga este foarte clară”, a răspuns reprezentantul României la OMS.

De menționat este că social-democratul a refuzat să răspundă la întrebările despre un posibil lockdown după aceste alegeri, așa cum sugerează anumite voci.

ADVERTISING

Totuși, el a observat că numărul de cazuri de SARS-CoV-2 în țară este mare.

”Nu vreau să fac comentarii, dar evident putem să menționăm că avem multe cazuri zilnice, secțiile ATI sunt la limită, avem 200 de persoane care decedează. Restul comentariilor nu le mai fac”, le-a mai spus Rafila jurnaliștilor.

În fine, el a mai afirmat că speră ”să ne întoarcem la o testare care reflectă situația reală”.

Alexandru Rafila a votat la Şcoala Gimnazială Specială numărul 8 din Bucureşti.

Românii sunt așteptați azi la urne pentru a-și alege noii senatori și deputați, cei care le vor reprezenta interesele în Parlament pentru următorii 4 ani.

Românii care au domiciliul sau reședința în străinătate votează deja de sâmbătă, pentru că în diaspora secţiile sunt deschise două zile.

Iată și prezența la vot

În această seară dezbatem rezultatele alegerilor cu Ioana Ene Dogioiu și invitații săi. Urmăreşte SPOT LIVE!

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇