Iohannis își dorește o prezență mare la votul de duminică și nu crede că alegerile vor crește rata de infectare cu Covid

Iohannis își dorește o prezență mare la votul de duminică și nu crede că alegerile vor crește rata de infectare cu Covid

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după vizita făcută la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, că nu se aşteaptă la o creştere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 după alegerile parlamentare.

„Nu ne aşteptăm la o creştere a numărului de infectări după alegerile parlamentare, pentru că noi suntem bine pregătiţi, cunoaştem felul în care ne-am pregătit pentru locale, a funcţionat bine atunci şi va funcţiona mult mai bine acum. Acea creştere nu s-a datorat alegerilor locale. Ele s-au desfăşurat în perioada în care în toată lumea şi în special în Europa numărul de cazuri a crescut de la săptămână la săptămână.

Nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot, oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat măsurile sanitare. Siguranţa secţiilor de votare va mai bună ca la alegerile locale. Deci nu, nu ne aşteptăm la o creştere a ratei de infectare după alegerile parlamentare”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă ar putea fi o creştere a ratei de infectare cu noul coronavirus, după alegerile parlamentare.

Îmi doresc o prezență mare la vot

Şeful statului a adăugat că îşi doreşte să fie o prezenţă mare la vot, însă e dificil de estimat care va fi prezenţa la alegerile parlamentare de duminică.

„E oarecum dificil de estimat ce prezenţă va fi la vot. Îmi doresc să fie prezenţă mare la vot. Sunt alegeri în care ne alegem parlamentul pentru rmătorii patru ani şi avem nevoie. E clar din toate sondajele că PSD va fi ţinut în afara deciziei politice şi acolo trebuie să stea, însă depinde şi de cum vor merge oamenii la vot. Nu există niciun fel de discriminare la vot pentru oraşele carantinate. Toată lumea are acelaşi drept să meargă la vot, are exact aceleaşi posibilităţi, secţiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi asigurate măsurile de siguranţă şi de aceea îndemn românii să meargă la vot”, a explicat Iohannis, întrebat despre ce prezenţă la vot se aşteaptă să fie mai ales că sunt multe localităţi în carantină.

Şeful statului a mai spus că este convins că nu va fi nicio piedică pentru nimeni la vot.

„Sunt convins că nu va fi nicio piedică pentru absolut nimeni. Fiecare român care doreşte să voteze poate să o facă în siguranţă”, a conchis preşedintele României.

Citește toate știrile importante despre alegerile parlamentare care vor avea loc duminică, 6 decembrie. Află și toate regulile pe care trebuie sa le respecți la vot.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇