Gabriel Oprea nu a reușit să obțină nici măcar 1.000 de voturi. Era convins că va primi ”încrederea multor patrioţi români”

Gabriel Oprea nu a reușit să obțină nici măcar 1.000 de voturi. Era convins că va  primi ”încrederea multor patrioţi români”

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, candidat independent, nu a reușit să obțină un mandat de deputat.

El a primit doar 796 de voturi, reprezentând 0,01% din numărul total, potrivit Adevărul.

Gabriel Oprea a anunţat pe 1 noiembrie că va candida ca independent pentru un mandat de deputat în Bucureşti, el explicând că Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), partid pe care l-a fondat, este într-un litigiu cu PMP.

”Am revenit la UNPR, m-au ales colegii iarăşi preşedinte, suntem într-un proces cu PMP-ul şi până atunci am hotărât să îi reprezint, la cererea lor, a militarilor, a poliţiştilor, să îi reprezint prin asociaţie şi din Parlamentul României, Comisia de Apărare”, a anunţat Gabriel Oprea.

ADVERTISING

El a afirmat că a decis să candideze ”la cererea militarilor şi poliţiştilor din toată ţara şi mai ales din Bucureşti” şi s-a arătat ”convins că va primi încrederea multor patrioţi români şi special a militarilor şi familiilor lor”.

Gabriel Oprea a fost prefectul Capitalei în perioada 2002 – 2003, senator şi deputat. A ocupat, de asemenea, funcţiile de ministru al Administraţiei Publice, ministru al Apărării Naţionale, ministru al Afacerilor Interne, vicepremier pentru securitate naţională şi prim-ministru interimar.

ADVERTISING

În mai 2018, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină, care făcea parte din dispozitivul de însoţire a ministrului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇