Drulă (USR): Nu au început încă negocierile cu PNL și UDMR, nu au existat discuții subterane, canale informale, împărțiri, aranjamente

Drulă (USR): Nu au început încă negocierile cu PNL și UDMR, nu au existat discuții subterane, canale informale, împărțiri, aranjamente

Liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Cătălin Drulă, precizează că momentan nu au început negocierile în partide pentru formarea Guvernului.

Drulă punctează USR PLUS nu a început discuțiile nici cu PNL, nici cu UDMR și nici cu președintele Klaus Iohannis. Prezicările vin în condițiile în care astăzi au apărut mai multe informații pe surse potrivit cărora ar fi început aceste negocieri. De asemenea, a existat în spațiul public și informația că Dan Barna, co-președinte USR PLUS, a discutat cu șeful statului.

”Înțeleg nevoia presei de știri azi și curiozitatea firească a formării un nou guvern, DAR:

ADVERTISING

1) Nu au început încă negocierile cu PNL și UDMR. Urmează. Nu au existat discuții subterane, canale informale, împărțiri, aranjamente. Nu au existat discuții, punct. O pot confirma și celelalte partide.

2) Nu am discutat despre ministere și miniștri și poziții. Nici cu PNL, nici cu UDMR, nici cu președintele Iohannis”, a scris Drulă pe contul său de Facebook.

”Principala preocupare”

Drulă explică principala preocupare în negocierile care urmează: programul de guvernare cu măsurile concrete de aplicare a lui: legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru.

Ca exemple, parlamentarul evocă abrogarea pensiilor speciale pentru primari și parlamentari.

ADVERTISING

”Avem o listă detaliată. Exemple:

- abrogarea pensiilor speciale ale primarilor care n-au intrat încă în vigoare, dar ar urma de la 1 ianuarie 2021. Lege dată de noul Parlament după 20 decembrie SAU ordonanță de urgență a noului Guvern dacă nu mai e timp

- abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor (de data asta, făcută constituțional și pe bune) - lege adoptată de ambele camere în sesiune reunită

- desființarea finanțării de stat (10-12 milioane/an) pentru falsele academii care sunt doar locuri pentru primit rente”, se arată în postare.

”Nu suntem ipocriți”

Drulă mai spune că nu sunt ipocriți și își doresc să obțină poziții executive, însă mai important este ce se angajează să facă viitorul Executiv.

ADVERTISING

”4) Nu suntem ipocriți. Pozițiile executive contează pentru a pune în practica programul nostru și dorim să le obținem conform mandatului dat de alegători. Dar primordial, înainte de președinții și ministere, este CE se angajează să facă viitorul guvern și, în special, mandatul de reformă a statului. Noi am candidat pe un mesaj de reformă a statului care să nu mai fie un rezervor de privilegii pentru o castă și să nu mai fie devalizat.

5) Aceste discuții vor dura. Oricum înainte de 21 decembrie nu se poate constituțional învesti noul guvern. E normal să dureze pentru că altfel e doar o împărțire de funcții cum am mai văzut în coaliții disfuncționale. Modelul german este cel al discuției detaliate pe CE va face guvernul nou ales. Haideți să așezăm și în România lucrurile pe baze solide. Înaintea titlurilor cu Cutărică, noul ministru. Și partidul X a obținut ministerul Y”, conchide postarea.

Înțeleg nevoia presei de știri azi și curiozitatea firească a formării un nou guvern, DAR:1) Nu au început încă...

Posted by Cătălin Drulă on Tuesday, December 8, 2020

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇