Exercițiu militar simultan în poligoane din Constanța, Galați și din Bulgaria

Exercițiu militar simultan în poligoane din Constanța, Galați și din Bulgaria

Un exercițiu militar de amploare s-a desfășurat simultan la Capul Midia, în Constanța, și în alte două poligoane din județul Galați, dar și din Bulgaria. Simularea face parte dintr-un program de pregătire internațională.

Forțe militare din România, Franța, Polonia, Marea Britanie și SUA participă la acest exercițiu tactic. 500 de militari au respins un atac inamic din aer și de la sol, relatează TVR Info.

Militarii au folosit tehnică de luptă de ultimă generație, iar Forțele Aeriene Române și cele Regale ale Marii Britanii au participat cu aeronave IAR 99 Șoim, IAR 330 Puma Socat și Eurofighter Typhoon.

ADVERTISING

Unul dintre obiectivele principale ale acestui exerciţiu internaţional este coordonarea atât de la sol, cât şi din aer a respingerii unui atac.

Potrivit scenariului, forțele aliate sunt atacate de un inamic pe care militarii NATO trebuie să îl anihileze, iar toate operațiunile trebuie foarte bine coordonate. Soldații au acționat contracronometru pentru că au avut la dispoziție doar două zile pentru a se pregăti.

În poligonul de la Smârdan, din județul Galați, unul dintre cele mai mari din România, au loc în fiecare an exerciții militare de amploare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇