Dosarul 2 Mai: Judecătoarea a întrebat dacă familia Robertei a fost la înmormântarea ei. Avocatul prevede cel puțin 10 ani de închisoare pentru Vlad Pascu

Dosarul 2 Mai: Judecătoarea a întrebat dacă familia Robertei a fost la înmormântarea ei. Avocatul prevede cel puțin 10 ani de închisoare pentru Vlad Pascu

Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, a avut loc joi, la Judecătoria Mangalia.

La finalul audierilor, avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor, a declarat că la termenul următor, care va fi şi ultimul al procesului, Pascu va fi adus în sala de judecată.

Cuculis a precizat că şi la termenul de joi ”gafele din sala de judecată au fost multiple”.

„Gafele, sigur că au fost multiple, inclusiv în şedinţa de astăzi. A întrebat doamna judecător dacă aceşti copii mergeau către punctul unde au fost accidentaţi, ca şi cum acel punct ar fi fost, nu ştiu, un loc de distracţie sau…Nu, pur şi simplu, era pe drumul judeţean, în faţa unei baze militare şi atâta tot. Sigur că şi întrebarea dacă familia Robertei s-a prezentat la înmormântarea ei a fost de-a dreptul ridicolă, dar trecând peste toate elementele acestea au fost zeci de întrebări adresate.

ADVERTISING

Eu cred că lucrurile au fost dovedite pe deplin cu privire la… prin ce au trecut şi prin ce trec în momentul de faţă şi vor trece pe viitor aceste două familii, dar şi celelalte trei victime care au fost accidentate şi niciuna dintre ele nu îşi va mai reveni toată viaţa 100%, să spunem, cu privire la picior, mână, activitatea fizică pe care o puteau face până în momentul acela”, a mai povestit avocatul.

ADVERTISING

Cuculis consideră că Vlad Pascu va primi o condamnare de peste zece ani de închisoare.

„Şi cred că la termenul viitor, odată cu Vlad Pascu în sală, cel puţin asta este părerea mea intimă, dacă nu ar fi existat legea Anastasia, un alt caz din urmă cu trei ani de zile, care a modificat legislaţia din România, Vlad Pascu, şi spun treaba asta răspicat, ar fi putut, după calcule matematice, să plece cu o suspendare în urma a ceea ce a produs.

Sigur că noi vom cere închisoarea maximă din ceea ce s-a obţinut până în momentul de faţă, adică uciderea din culpă, vătămarea corporală, fuga de la locul accidentului şi, bineînţeles, conducerea sub influenţa a 4-5 substanţe interzise în sânge. După calculele noastre, teoretic, închisoarea minimă pe care ar putea, sau pedeapsa minimă, dacă va fi găsit vinovat, ar trebui să fie undeva peste 10 ani de zile”, a mai declarat Adrian Cuculis.

ADVERTISING

Amintim că Judecătoria Mangalia a respins, în aprilie, cererea de schimbare a încadrării juridice în cazul lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat. În plus, tânărul va primi o pedeapsă mică, pentru recunoaşterea culpei sale. Mai exact, dacă la ucidere din culpă era aplicată o pedeapsă de aproximativ 10 ani şi şase luni, acum se aplică o reducere de o treime. E adevărat că, dacă va fi găsit vinovat şi pentru alte infracţiuni, pedepsele se pot contopi şi celei mai mari i se adaugă un spor.

Vom vedea însă ce va decide faimoasa judecătoare de la Mangalia. Părinţii victimelor au fost nemulţumiţi încă de la începutul procesului de atitudinea şi prestaţia Ioanei Ancuţa Popoviciu.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis însă că nu se impune suspendarea judecătoarei până la finalizarea procedurilor disciplinare, aşa cum solicitase Inspecţia Judiciară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇