Flashmob la Cotroceni împotriva interzicerii referințelor la identitatea de gen în școli

Flashmob la Cotroceni împotriva interzicerii referințelor la identitatea de gen în școli

Mai multe persoane vor participa, joi seara, la un flashmob în fața Palatului Cotroceni.

Prin acesta se cere președintelui Klaus Iohannis să nu promulge amendamentul la Legea Educației Naționale prin care se interzic referințele la identitatea de gen și teoria de gen în școli și universități.

Flashmob-ul se numește Opriți cenzura! Avem dreptul la educație liberă! și va avea loc la ora 18:00, anunță Asociația Accept.

Participanții vor aduce coli sau pancarte cu mesaje scrise de mână sau tipărite pe care le vor lăsa la intrarea în Palatul Cotroceni (partea dinspre căminul Leu).

ADVERTISING

„Prin acest gest simbolic îi cerem președintelui să întoarcă la Parlament această lege care contravine principiilor constituționale ale nediscriminării, cât și reglementărilor europene și multor convenții internaționale asumate de România - mai ales Convenția de la Istanbul, care joacă un rol esențial în combaterea violenței de gen.

România este abia la începutul drumului pentru egalitate de gen și respectarea drepturilor femeilor și minorităților sexuale. Nu acceptăm niciun pas înapoi!”, transmit organizatorii.

ADVERTISING

Citește și:

Pro și contra interzicerii ”ideologiei de gen” în școli și universități

Elevii și studenții îi cer lui Iohannis să nu promulge legea care elimină identitatea de gen din școli

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇