Șefa secției de Psihiatrie a Spitalului de Urgență Pitești, reținută pentru 147 de șpăgi

Șefa secției de Psihiatrie a Spitalului de Urgență Pitești, reținută pentru 147 de șpăgi

Șefa secției de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost reținută după ce ar fi luat şpagă de cel puțin 147 de ori.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus reținerea pentru 24 de ore a medicului, urmărit penal pentru luare şi dare de mită, transmite vineri DGA.

A mai fost dispus și controlul judiciar față de un asistent medical şi un registrator medical din același spital, cercetaţi pentru luare de mită, respectiv tăinuire.

În perioada mai-august 2023, şefa secţiei de Psihiatrie ar fi primit, în birou, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri.

ADVERTISING

Vorbim de cel puţin 147 de şpăgi, cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Uneori, sumele de bani primite cu titlu de mită erau remise de femeie şi altor cadre medicale din spital.

Vineri, urmează să fie prezentată Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, joi au fost făcute percheziții la 4 adrese din Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești-Secția Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice și una la o firmă, fiind puse în executare cinci mandate de aducere a unor persoane care deţineau calitatea de suspecţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇