Spitalul din România obligat la daune de 800.000 de euro pentru moartea unui bebeluș

Spitalul din România obligat la daune de 800.000 de euro pentru moartea unui bebeluș

Spitalul Județean din Suceava este obligat să plătească daune morale de 800.000 de euro familiei unui bebeluș care a murit din cauza unei infecții intraspitalicești.

Totodată, spitalul trebuie să achite și o amendă penală de 56.000 de euro, potrivit Monitorul de Suceava. Sentința dată de magistrații Curții de Apel Suceava este definitivă, după ce în decembrie am avut o primă sentinţă dată de Judecătoria Suceava.

În 2016, trei copii abia născuți la spitalul din Suceava au murit într-un interval de 7 luni. Unul a murit după 27 de ore de la naștere, altul a trăit 10 zile, iar altul 13.

ADVERTISING

Expertizele de specialitate au stabilit că bebelușii ar fi murit în urma contractării unor bacterii, de la coloana de apă a unității spitalicești.

Spitalul Județean Suceava a fost inculpat în dosar pentru ucidere din culpă, în timp ce în cazul managerului de atunci, Vasile Rîmbu, s-a considerat că sunt probe suficiente pentru a fi trimis în judecată. Vasile Rîmbu a avut calitatea de participant la procesul penal.

În acest dosar s-a judecat doar cazul unuia dintre bebeluși, care a fost infectat cu trei germeni şi s-a stabilit că decesul a fost provocat de problemele din spital.

ADVERTISING

Cauza morții a fost septicemia cu meningită purulentă și insuficiență respiratorie acută, iar medicii au punctat în expertiză că aceasta putea fi declanșată de oricare dintre germeni, „extrem de agresivi pentru nou-născut”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇