Un medic și o asistentă din Drobeta, reținuți după ce un bebeluș a murit la naștere

Un medic și o asistentă din Drobeta, reținuți după ce un bebeluș a murit la naștere

Un medic şi o asistentă medicală au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce un bebeluş a murit la naştere.

”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut astăzi, 5 octombrie, două femei, de 32 de ani, respectiv 45 de ani, ambele desfăşurându-şi activitatea la o instituţie publică din municipiul Drobeta Turnu – Severin, acestea fiind bănuite de săvârşirea infracţiunii de vătămarea fătului”, a transmis IPJ Mehedinţi. 

Potrivit presei locale este vorba despre un medic şi o asistentă medicală în cadrul Secţiei Obstretică - Ginecologie a maternităţii din Drobeta Turnu Severin.

ADVERTISING

Cele două femei au fost duse în arestul IPJ Mehedinţi, urmând ca vineri să fie prezentate instanţei cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ele au gestionat cazul unei familii de poliţişti din Strehaia, al cărei bebeluş a murit înainte să fie născut, în timp ce mama se afla în travaliu.

Cazul e din februarie şi a fost relatat de presa locală. O tânără a ajuns la maternitatea Spitalului Județean, pentru că avea contracții. Soţul spune că în timpul sarcinii totul a decurs normal, iar bebelușul era bine.

ADVERTISING

A fost internată și niciun medic nu i-a spus că ar putea avea probleme cu copilul, deși mama avea în continuare dureri, contracții și sângerări.

La un moment dat, medicii chiar ar fi pregătit-o pentru naștere, dar au întors-o din fața sălii de operație, explicându-i că va naște a doua zi, atunci când medicul care o asistase în timpul sarcinii urma să intre de gardă.

Numai că, ulterior, tânăra și-a sunat soțul și i-a transmis că i se spusese că bebelușului nu-i mai bate inima și e mort.

Părinţii au făcut, la momentul respectiv, sesizare la Parchet şi la Colegiul Medicilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇