Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum de 3 ore

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum de 3 ore

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie. Mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu înmormântarea „secretă” în termen de 3 ore.

Informația a fost făcută publică vineri de purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, informează CNN.

Afirmația vine la o săptămână după ce a fost anunțată moartea lui Navalnîi, ceea ce a stârnit critici la adresa Kremlinului din partea liderilor occidentali, inclusiv a președintelui american Joe Biden.

ADVERTISING

"Un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei acum o oră și i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă, fără un adio public în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonie.

Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de anchetă, deoarece nu are dreptul să decidă cum și unde să-și îngroape fiul.

Ea cere respectarea legii, conform căreia anchetatorii sunt obligați să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morții.

ADVERTISING

Conform documentației medicale pe care a semnat-o, aceste două zile expiră mâine. Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să se desfășoare în conformitate cu practica normală”, a spus Yarmysh, potrivit Mediafax.

În urmă cu o săptămână, serviciul penitenciar rus a anunțat că opozantul rus aflat în detenţie Alexei Navalnîi a murit. Autoritățile ruse susțin că Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința și că ulterior, încercările de resuscitare nu au dat rezultate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇