Iohannis a numit un consilier nou în locul lui Aurescu

Iohannis a numit un consilier nou în locul lui Aurescu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni, decretul pentru numirea în funcţia de consilier prezidenţial a lui George-Gabriel Bologan, la data de 6 februarie 2024, acesta luându-i locul lui Bogdan Aurescu.

Bologan a fost ambasador al României în Italia din 2016, iar din 2022 ambasador ambasador al României în Spania.

Administraţia Prezidenţială arată că acesta are „o bogată carieră în diplomaţie şi a parcurs toate etapele profesionale, de la ataşat până la cea de reprezentant al României cu gradul diplomatic de ambasador”.

ADVERTISING

„Ca ambasador în Italia, a organizat prima vizită de stat după 46 de ani în anul aniversării a unui veac de unitate naţională (2018), consolidând relaţiile bilaterale şi creând o punte solidă între cele două ţări. Ca ambasador în Spania, a promovat relaţiile economice şi comerciale dintre cele două ţări, consolidând parteneriatele şi facilitând schimbul de experienţă în diverse domenii.

A organizat prima şedinţă comună a celor două Guverne din istoria celor două ţări, în cadrul căreia partea spaniolă a făcut anunţul deschiderii pentru semnare a unui Acord privind dubla cetăţenie, lucru deosebit de important pentru conservarea aspectului identitar pentru românii care doreau şi cetăţenia spaniolă”, precizează Administraţia Prezidenţială.

ADVERTISING

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat săptămâna trecută decretul privind eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a alui Bogdan Aurescu, începând cu data de 1 februarie, după alegerea acestuia în calitate de judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇