Iohannis vorbește miercuri în Parlamentul European. Cotroceni: E apreciat rolul activ și constructiv al președintelui

Iohannis vorbește miercuri în Parlamentul European. Cotroceni: E apreciat rolul activ și constructiv al președintelui

Administraţia Prezidenţială confirmă o informaţie pe care SpotMedia.ro a dat-o pe surse încă din 11 ianuarie: Klaus Iohannis se va adresa, miercuri, 7 februarie, de la 12:00, plenului Parlamentului European, reunit în sesiune la Strasbourg.

Aşa cum scriam încă de atunci, Iohannis va vorbi la dezbaterea „This is Europe”, un eveniment în cadrul cărora Parlamentul European invită liderii statelor UE să împărtășească viziunea lor asupra provocărilor cu care se confruntă blocul comunitar și soluțiile pe care ei le văd aplicabile.

ADVERTISING

Discursul are loc ca urmare a invitaţiei primite din partea şefei PE, Roberta Metsola, subliniază comunicatul de la Cotroceni, care adaugă că şeful statului va avea consultări cu aceasta pe teme de actualitate de pe agenda UE şi privind priorităţile pentru anul 2024.

Administraţia Prezidenţială susţine că invitaţia transmisă preşedintelui Iohannis acum, într-un an crucial pentru viitorul Uniunii, "reflectă aprecierea legislativului european pentru rolul activ şi constructiv al preşedintelui României şi al ţării noastre de promotor al unui proiect european coeziv, solid, transparent şi aproape de cetăţean".

ADVERTISING

Preşedintele Klaus Iohannis va prezenta, în plenul Parlamentului European, viziunea sa asupra soluţiilor la principalele provocări cu care se confruntă Uniunea în prezent şi va pune accentul pe acţiunile comune care trebuie întreprinse pentru a apăra şi promova interesele cetăţenilor europeni, precum şi bunăstarea şi securitatea acestora.

În octombrie 2018, preşedintele României a susţinut un discurs în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind viitorul Europei, dar perioada care urmează este una cu semnificație politică importantă, pentru că pregătește practic alegerile europene din iunie, primul scrutin după crizele succesive prin care a trecut UE, cu o pandemie și două războaie, care au implicat-o într-un fel sau altul, pe agendă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇