Un bărbat înarmat a luat ostatici mai mulți angajați ai unei fabrici americane din Turcia UPDATE

Un bărbat înarmat a luat ostatici mai mulți angajați ai unei fabrici americane din Turcia <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un bărbat înarmat a luat, joi, ostatici mai mulţi angajaţi ai unei fabrici aparţinând grupului american Procter&Gamble în nord-vestul Turciei.

Aceasta ar fi o formă de protest la adresa atacurilor Israelului asupra Fâşiei Gaza, a informat poliţia turcă şi agenţia de ştiri Demiroren, relatează Reuters.

Bărbatul neidentificat a intrat în fabrica situată în zona industrială Gebze din provincia Kocaeli în jurul orei locale 15:00 (12:00 GMT), a precizat Demiroren.

„Muncitorii au fost evacuaţi din fabrica P&G din Gebze. Şapte muncitori rămân ostatici. Patronul este responsabil de siguranţa lor”, a scris sindicatul Umut-Sen, într-un mesaj postat pe reţeaua X.

O fotografie publicată de presa locală arăta în interiorul fabricii un bărbat cu faţa acoperită cu o eşarfă palestiniană şi care purta ceea ce părea a fi un dispozitiv exploziv.

O altă fotografie îl înfăţişa pe bărbat ţinând într-o mână un pistol şi cu cealaltă făcând semnul victoriei în faţa unui perete pe care erau desenate steaguri turceşti şi palestiniene, şi mesajul: „Porţile se vor deschide. Fie odihnă în sicriu, fie moarte pentru Gaza”.

UPDATE După 9 ore, cei şapte angajaţi au fost eliberaţi, informează AFP.

Potrivit guvernatorului provinciei Kocaeli (nord-vest) Seddar Yavuz, bărbatul care a luat ostatici, un fost angajat, a fost arestat fără violenţă în timpul unei scurte operaţiuni a poliţiei.

„Forţele noastre de securitate şi-au desfăşurat operaţiunea când (bărbatul) s-a dus la toaletă, fără a răni ostaticii”, le-a explicat guvernatorul jurnaliştilor, precizând că atacatorul nu a pretins că face parte din niciun grup politic sau militant.

ADVERTISING

Turcia susţine Gaza

Apelurile de boicotare a produselor americane au fost transmise pe scară largă în Turcia de la începutul conflictului din Gaza.

Mai multe restaurante McDonald's şi cafenele Starbucks - care funcţionează sub licenţă turcă - au fost vandalizate în toată ţara. La începutul lunii noiembrie, poliţia turcă a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa un miting pro-palestinian organizat în faţa unei baze militare care adăposteşte forţe americane, cu câteva ore înainte de o vizită la Ankara a secretarului de Stat american, Antony Blinken.

ADVERTISING

Mulţimi de manifestanţi s-au adunat şi în primele zile ale conflictului în faţa ambasadei SUA de la Ankara şi a consulatului american de la Istanbul. Demonstraţii în sprijinul palestinienilor sunt organizate în mod regulat în Turcia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇