Un dezvoltator imobiliar care a ridicat blocuri în Ploiești a înșelat 16 clienți cu 1 milion de euro. Complici: Un avocat și trei notari UPDATE

Un dezvoltator imobiliar care a ridicat blocuri în Ploiești a înșelat 16 clienți cu 1 milion de euro. Complici: Un avocat și trei notari <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un dezvoltator imobiliar din Ploieşti a păcălit 16 persoane cărora le-a luat un milion de euro cu promisiunea că le va da apartamente noi, pe care de fapt le-a vândut altor clienţi. În dosar sunt implicaţi şi trei notari, dar şi un avocat.

UPDATE Cinci persoane au fost reţinute în acest dosar. Surse judiciare au precizat, marţi dimineaţă, pentru Agerpres, că patru dintre acestea vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, faţă de o alta fiind dispusă măsura controlului judiciar. Printre cei reţinuţi care vor fi duşi la instanţă sunt reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, un avocat şi un notar.

ADVERTISING

Procurorii prahoveni au făcut, luni, 15 percheziţii în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Constanţa, în acest dosar de înşelăciune şi abuz de încredere.

Percheziţiile au vizat sediul dezvoltatorului din complexul White Tower şi City Gate din Ploieşti, dar şi birouri notariale şi cabinete de avocatură.

8 persoane au fost duse cu mandat la audieri.

Schema înşelăciunii cu apartamente din Ploieşti

”În perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, a indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro)”, anunţă Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. 

ADVERTISING

Conform anchetatorilor, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare a unor apartamente, urmate de achitarea integrală de către persoanele vătămate a contravalorii acestora, şi apoi le înstrăina prin contracte de vânzare-cumpărare către alte persoane.

”În continuarea activităţii infracţionale, un avocat din cadrul Baroului Prahova, prin înţelegere cu reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, a folosit două societăţi comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a declanşa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-şi recupera prejudiciul.

ADVERTISING

Anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul şi alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile şi retrageri considerabile de sume de bani din conturile entităţii economice”, precizează procurorii. 

Ancheta a arătat că reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar au fost asociaţi cu avocatul în cadrul edificării complexului de locuinţe City Gate, situat la intrarea din zona de sud a oraşului Ploieşti.

În prezent, conform procurorilor, reprezentanţii dezvoltatorului s-au retras din acest proiect, locul acestora fiind luat de o altă firmă care a devenit asociatul în afaceri al avocatului.

Reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar sunt cercetaţi pentru înşelăciune, complicitate la fals intelectual, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi bancrută frauduloasă.

Notarii sunt anchetaţi pentru complicitate la înşelăciune şi fals intelectual.

Avocatul implicat în acest dosar e suspectat de înşelăciune, complicitate la abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi bancrută frauduloasă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇