A fost descoperită o nouă specie de dinozaur: Era carnivoră și extrem de rapidă

A fost descoperită o nouă specie de dinozaur: Era carnivoră și extrem de rapidă

În Brazilia a fost descoperită o nouă specie de dinozaur, care a trăit în deşert, la începutul Cretacicului, acum peste 100 de milioane de ani.

Potrivit cercetătorilor, noua specie, numită Farlowichnus rapidus, era un animal carnivor cu dimensiuni mici, similare celor ale unei păsări din zilele noastre, având o înălţime de aproximativ 60-90 de centimetri, scrie Reuters.

„După distanţa mare dintre urmele găsite, se poate deduce că era o reptilă foarte rapidă, care alerga pe dunele străvechi”, spun cercetătorii.

ADVERTISING

Urmele fosilizate de dinozaur au fost observate pentru prima dată în anii 1980 de către preotul şi paleontologul italian Giuseppe Leonardi, în zona care în prezent este oraşul Araraquara, în statul Sao Paulo.

Leonardi a donat una dintre mostrele de urme găsite în aşa-numita formaţiune Botucatu Muzeului de Ştiinţe ale Pământului din Brazilia patru ani mai târziu.

Cercetările ulterioare au arătat că acestea sunt diferite de orice altă urmă de dinozaur cunoscută, se arată într-un raport publicat de jurnalul ştiinţific Cretaceous Research.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇