O națională din Africa nu are bani să demită un fost antrenor de la Rapid București, după un debut catastrofal de campanie pentru CM 2026

O națională din Africa nu are bani să demită un fost antrenor de la Rapid București, după un debut catastrofal de campanie pentru CM 2026

Naționala Nigeriei a început catastrofal campanie de calificare pentru Cupa Mondială din 2026, cu două egaluri în fața unor modeste adversare, Lesotho și Zimbabwe.

Au fost două rezultate de 1-1, Nigeria fiind antrenată de portughezul Jose Peseiro, 63 de ani, fostul antrenor al Rapidului din Giulești.

Decizia de demitere a lui Peseiro ar fi fost una simplă, însă problema sunt banii pe care Federația nu îi are pentru a plăti rezileirea: ''Dacă aveam bani pentru plata indemnizaţiilor lui, eram pregătiţi să-l demitem din funcţie, pentru că nu suntem mulţumiţi. Toată lumea cere demiterea antrenorului principal. Din şase puncte posibile, noi nu avem decât două. Este regretabil şi ne aflăm într-o situaţie foarte precară'', a declarat Nse Essien, membru în Comitetul Executiv al NFF, conform Daily Post Nigeria.

ADVERTISING

Nigeria nu s-a calificat nici la ultima Cupa Mondială, cea din Qatar, iar pentru vulturii verzi urmează un meci greu cu Africa de Sud, acasă, apoi o deplasare în Benin, în grupa C de calificare.

Prima clasată obţine biletele la CM 2026, iar echipa de pe locul secund va disputa un baraj.

Jose Peseiro a fost antrenorul Rapidului din iulie 2008 până în ianuarie 2009.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!