Suma uriașă plătită de Google ca produsele sale să fie implicite pe telefoanele Samsung

Suma uriașă plătită de Google ca produsele sale să fie implicite pe telefoanele Samsung

În 2020, Google a fost de acord să plătească 8 miliarde de dolari pe patru ani, pentru ca Play Store, Google Search şi Google Assistant să fie configurate ca aplicaţii implicite pe smartphone-urile Samsung.

Informaţia reiese din mărturia pe care James Kolotouros, responsabil de parteneriate la Google, a dat-o când a fost întrebat de avocatul Epic în cadrul procesului dintre cele două companii ce are loc în San Francisco.

Google avea o întreagă strategie, care prevedea ca producătorii de smartphone-uri să plătească o parte din veniturile generate din aplicaţii, pentru ca acestea să fie impuse ca implicite pe dispozitivele vândute.

ADVERTISING

Înţelegerea cu Samsung a fost folosită ca exemplu de avocatul care reprezintă Epic, pentru a demonstra maniera în care Google a ajuns să domine cu produsele sale un mare număr de pieţe.

În cazul impunerii, prin acest gen de parteneriate, a magazinului de conţinut Play Store, Epic încearcă să demonstreze că Google a încercat să obstrucţioneze răspândirea magazinelor terţe de aplicaţii, care i-ar fi afectat profitul.

În acelaşi proces, avocaţii Epic au susţinut că, doar în 2021, Play Store a avut un profit operaţional de peste 12 miliarde de dolari.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇