O companie aeriană din Europa introduce „zone fără copii” în avioane

O companie aeriană din Europa introduce „zone fără copii” în avioane

O companie aeriană din Europa urmează modelul mai multor operatori internaționali și introduce zone fără copii în avioanele sale, unde accesul va fi permis doar pasagerilor cu vârsta de peste 16 ani.

Compania turcă Corendon este prima din Europa care va oferi zone „Only Adult” („Doar pentru adulți”) în avioanele sale de pe ruta dintre Amsterdam și insula Curaçao, din Caraibe. Serviciul va fi disponibil începând din luna noiembrie, anunță Euronews.

Zona în care accesul copiilor nu va fi permis se află în partea din față a avioanelor și are 93 de locuri rezervate pasagerilor peste 16 ani. Aceasta va fi despărțită de restul avionului prin pereți și perdele.

ADVERTISING

Pentru a cumpăra un loc în zona fără copii, pasagerii vor trebui să plătească în plus 45 de euro pentru o călătorie dus. Există și nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, dar biletul va fi mai scump cu 100 de euro per zbor.

Fondatorul companiei Corendon spune că zonele fără copii sunt menite "să găzduiască pasagerii care vor mai multă liniște în timpul zborului", iar părinții care călătoresc cu copii vor fi mai puțin stresați că i-ar putea deranja pe ceilalți.

Inițiativa a fost lăudată pe rețelele de socializare. "Să ai loc lângă un copil care se comportă rău timp de zece ore în timp ce părinții stau și citesc... Cred că e o idee fabuloasă, dați-i drumul!", a scris cineva.

ADVERTISING

Însă nu toată lumea e în favoarea acestei idei, unii utilizatori catalogând-o drept "dezgustătoare" și "ciudată".

Mai multe companii aeriene din afara Europei oferă deja zone fără copii în avion. AirAsia X a introdus acest serviciu pe avioanele A330 de pe rutele lungi, disponibil pentru pasagerii cu vârsta de cel puțin 12 ani.

Scoot, un operator low-cost din Singapore, are zone ScootinSilence în avioanele Boeing 787, accesibile tot călătorilor peste 12 ani.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇