Naționala României a mai pierdut un fotbalist, după Daniel Boloca: A ales Republica Moldova

Naționala României a mai pierdut un fotbalist, după Daniel Boloca: A ales Republica Moldova

Naționala României a mai pierdut un fotbalist de perspectivă, după Daniel Boloca (24 de ani), mijlocașul italienilor de la Sassuolo. Un puști care este legitimat la grupele de juniori ale Barcelonei a ales să reprezinte Republica Moldova.

Leonard Saca (16 ani), fotbalist legitimat juniorii Barcelonei, a ales să reprezinte naționala Republicii Moldova, unde a fost convocat la reprezentativa U21, scrie Orange Sport. Asta deși a jucat pentru România la loturile U15 şi U16. Ultima convocare al lui Saca la naționalele de juniori ale României s-a înregistrat în august 2022.

ADVERTISING

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a reacționat pe subiect și a spus că nu se pune problema unor nemulţumiri sau reproşuri, ca în alte cazuri, ci despre anumite probleme cu actele tânărului jucător.

”Numai el poate să ştie de ce a ales aşa. El e cetăţean moldovean. Probabil este ceva legat de actele sale, cu cetăţenie.

Ce altceva să fie? Nu cred că aici e cazul de supărare, ci doar de acte. Cine s-a supărat, s-a supărat. E treaba lor. În acest caz, nu se pune problema. Aici este vorba doar de acte.

ADVERTISING

De dreptul de a fi cetăţean român…Au mai fost cazuri de jucători care nu putut să joace pentru România. Da, cum e la Blănuţă, care acum poate să joace.

Nu ştiu exact care e treaba cu actele pe care le deţine. Poate să fie şi o chestie de opţiune. Ce te miră? E normal ca şi moldovenii să-şi apere teritoriul, să-şi adune jucătorii. Sunt multe. În niciun caz din cauza Federaţiei Române de Fotbal (n.r - a ales aşa), care tot timpul a făcut fel şi fel de demersuri.

În momentul în care îţi faci socotelile, depinzi numai de tine”, a declarat Mihai Stoichiţă, pentru Orange Sport.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!