Aproape 450 de elevi din Azuga vor învăța în Primărie, la Ocolul Silvic și pensiunile unor profesori

Aproape 450 de elevi din Azuga vor învăța în Primărie, la Ocolul Silvic și pensiunile unor profesori

Aproximativ 450 de elevi de la Școala Gimnazială și Liceul Teoretic Azuga vor începe noul în an școlar în clădirea Primăriei, la pensiunile ce aparțin unor profesori, la Ocolul Silvic și la Liceul Kalinderu din Bușteni.

Cele două instituții de învățământ sunt în reabilitare, iar lucrările nu sunt finalizate, a declarat pentru Edupedu.ro, primarul orașului Azuga, Ciprian George Barbu.

Trei clase primare vor învăța în Primărie: o clasă de 15-21 de elevi în biroul Primarului, alte două clase în sala de Consiliu și sala Registraturii.

ADVERTISING

Alți elevi vor învăța la Ocolul Silvic, iar restul, cei mai mari, la două pensiuni care aparțin unor profesori, și care le folosesc de obicei pentru tabere.

“Elevii de la clasele V-XII vor învăța la liceul Kalinderu din Bușteni, avem 3 autocare cu care vor fi transportați 168 de elevi, care vor învăța tot dimineața.

Alte clase de elevi vor învăța în niște spații în care se organizează tabere, să le spunem pensiuni, ale unor profesori de sport și ne-au pus la dispoziție ce aveau și ei acolo. O sală într-un loc, și două, în celălalt loc. Sunt într-adevăr niște localuri unde ei își organizează tabere de copii și de vară și de iarnă”, a mai spus primarul.

ADVERTISING

Edilul se plânge de prea multă birocrație și spune că lucrările au încep oricum foarte târziu, acum un an, la 4 ani de când a depus proiectul.

“Ne confruntăm cu legislație, cu un egoism instituțional. Parcă nu ești stat cu stat, parcă nu mergem cu toții în aceeași direcție. Eu am depus proiectul în 2018. Am obținut finanțarea la 1 an și aproape jumătate. După toate evaluările în acte și în teren am semnat contractul de finanțare.

De acolo intri deja pe procedură legală licitații, proiecte, avizare, autorizație. Nu e posibil să te apuci de lucru în 2022, la 4 ani. Da, avem probleme, stau câte 6-8 luni de zile după câte un aviz. Lucrăm de un an de zile la consolidare”, a mai spus primarul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇