Cum arată o școală din Satu Mare, aflată la etajul 4 al unui bloc. Elevii coboară până la parter pentru a merge la toaletă (Video)

Cum arată o școală din Satu Mare, aflată la etajul 4 al unui bloc. Elevii coboară până la parter pentru a merge la toaletă (Video)

Aproximativ 350 de copii înscrişi la Şcoala Gimnazială „Lucian Braga” din Satu Mare merg la cursuri într-un bloc de locuinţe.

Deputatul Adrian Cosma (PNL), care a făcut publice condiţiile în care învaţă elevii, arată că în blocul cu patru etaje există baie doar la parter, iar pentru a merge la orele de sport copiii sunt nevoiţi să traverseze o stradă. În plus, ei nu pot ieşi din clădire în pauze, întrucât lângă bloc se află o piaţă.

Şcoala este situată în cartierul Micro 17 din Satu Mare.

„Primăria Satu Mare, primarul Gabor ar trebui să investească şi să fie atent la toate şcolile din municipiul Satu Mare. Zilele trecute vedeam că este anunţată finalizarea lucrărilor la şcoala Rakoczi Ferenc. A fost inaugurat un nou corp de clădire pentru elevii de acolo. Este un lucru foarte bun şi îmbucurător, însă administraţia locală ar trebui să se uite şi spre Şcoala Gimnazială Lucian Blaga din Micro 17. Copiii de la clasa zero până la clasa a patra învaţă aici, într-un apartament, deci clasele sunt în apartamente!”, a afirmat preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma.

ADVERTISING

Deputatul a atras atenţia asupra linoleumului care acoperă podelele, a caloriferelor, a ferestrelor cu gratii, dar şi a faptului că tubul de scurgere a apelor pluviale de pe acoperiş este amplasat chiar lângă una dintre băncile elevilor, Cozma susţinând, în context, că „acest corp de clădire, în lumea noastră, modernă, nu ar mai trebui să existe”. 

Cozma mai spune că baie există doar la parterul blocului, iar copiii care învaţă la etajul 4 sunt nevoiţi să coboare pentru a merge la toaletă. Iar pentru orele de educaţie fizică, elevii trebuie să şi traverseze o stradă, el catalogând situaţia drept una „cu totul deplasată”.

ADVERTISING

În plus, liberalul a atras atenţia asupra faptului că, în pauze, elevii de şcoală primară care învaţă în bloc nu pot merge afară, să se joace în curte, ci sunt „închişi” în clădire, în condiţiile în care în proximitatea blocului este situată o piaţă agroalimentară.

UNDE VREI SĂ ÎNVEȚE COPILUL TĂU?350 de elevi din municipiul Satu Mare învață în apartamante dintr-un bloc de locuințe. E inacceptabil. Primăria are bani dar mai mult are acces la fonduri europene. Copiii noștri trebuie să beneficieze ee condiții bune pentru o educație de calitate.

Publicată de Adrian Cozma pe Marţi, 18 iulie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇