Explozie urmată de incendiu la o pizzerie din Pașcani, unde erau butelii GPL. Un bloc din apropiere a fost evacuat (Foto)

Explozie urmată de incendiu la o pizzerie din Pașcani, unde erau butelii GPL. Un bloc din apropiere a fost evacuat (Foto)

O explozie urmată de incendiu a avut loc luni dimineaţa la brutăria/pizzeria Karin din Paşcani, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Potrivit sursei citate, în interior se aflau două butelii de GPL, cu capacitatea de 60-70 de litri fiecare.

Echipajele care au ajuns la locul intervenţiei au găsit în interior doar proprietarul, care era conştient. Coordonatoarea SMURD Iaşi, dr Diana Cimpoeşu, a transmis că bărbatul a suferit arsuri de gradul I şi II la o mână şi la nivelul feţei.

ADVERTISING

Au intervenit patru autospeciale de intervenţie şi stingere, o autospecială transport victime multiple, două echipaje de prim ajutor calificat, două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

Incendiul a fost lichidat și s-a acţionat pentru răcirea buteliilor. În apropiere, la 6-7 metri distanţă, se află un bloc de locuinţe, iar locatarii au fost evacuați. La finalizarea intervenţiei au fost verificate toate spaţiile, iar locatarii s-au întors în locuinţe.

Poliţiştii au deschis dosar penal

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Iaşi a informat că a fost deschis un dosar penal.

ADVERTISING

"Astăzi, în jurul orei 06:00, poliţiştii Poliţiei Oraşului Paşcani au fost sesizaţi cu privire la o explozie ce ar fi avut loc la o brutărie din municipiul Paşcani. În urma evenimentului a rezultat rănirea unui bărbat care a fost condus la spital. Toate persoanele din imobil au fost evacuate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "distrugere din culpă", "vătămare corporală din culpă", "nerespectarea măsurilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă" şi "neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă" ", au transmis reprezentanţii IJP Iaşi.

Imagini de la locul exploziei din această dimineață de la Pașcani!Sursa foto ISU IAȘI!

Publicată de Redactia Atv pe Duminică, 27 august 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇