Momentul în care un iaht e atacat de balene ucigașe (Video)

Momentul în care un iaht e atacat de balene ucigașe (Video)

Ambarcațiunea uneia dintre echipele participante la competiția maritimă Ocean Race a fost atacată joi, în apropiere de Strâmtoarea Gibraltar, de un grup de orci.

O înregistrare video arată cum mamiferele, cunoscute și ca balene ucigașe, înconjoară barca echipei daneze JAJO, înainte de a porni în viteză spre ea, lovind-o și mușcând din elice, în timp ce membrii echipajului bat în carenă pentru a le îndepărta.

„A fost un moment înfricoșător. Trei orci au venit direct spre noi și au început să lovească elicele. Este impresionant să vezi orcile, animale frumoase, dar un moment periculos pentru noi ca echipă. Am coborât velele și am încetinit barca cât de repede am putut și, din fericire, după câteva atacuri au plecat”, spune căpitanul Jelmer van Beek, potrivit CNN.

ADVERTISING

Echipa Portugaliei a trecut și ea printr-o peripeție similară, au anunțat organizatorii, însă nu au existat victime și nici ambarcațiunea nu a suferit deteriorări.

Autoritățile semnalează o creștere puternică a numărului interacțiunilor dintre orci și nave în zona Strâmtorii Gibraltar și a Portugalia, unele dintre ele soldate cu avarii serioase.  

ORCA ENCOUNTER AT GIBRALTAR FOR TEAM JAJO | The Ocean Race

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇