O barjă din Ucraina a scufundat un vas al Poliției Române de Frontieră și un polițist a ajuns la spital

O barjă din Ucraina a scufundat un vas al Poliției Române de Frontieră și un polițist a ajuns la spital

Un incident grav a avut loc marţi, pe braţul Chilia.

O barjă ucrainiană împinsă de un împingător sub pavilion Portugalia a lovit atât pontonul de pasageri, cât și pe cel al Poliției de Frontieră din Chilia Veche, transmite Dobrogea Live. Un poliţist de frontieră a fost rănit.

Martorii relatează că barja din Ucraina a fost scăpată de sub control şi în derivă a luat la rând: pontonul de pasageri, alte pontone private mai mici și pontonul Poliției de Frontieră. Aici se afla o ambarcațiune militară care a fost băgată efectiv sub ponton.

ADVERTISING

Accidentul a provocat daunele importante şi navele de pasageri ale Navrom nu mai pot acosta la Chilia Veche, până la finalizarea unei expertize cu privire la starea pontonului.

Garda de Coastă a confirmat incidentul şi faptul că un poliţist de frontieră a ajuns la spital.

Incidentul naval s-a produs marți, în jurul orei 12, la kilometrul fluvial 45.

„Un convoi format dintr-un împingător și o barjă a avariat un ponton al poliției de Frontieră Române și un ponton al unei societăți comerciale. Un polițist de frontieră care se afla la bordul pontonului a suferit leziuni minore și a fost transferat la Spitalul Județean Tulcea. Cercetările sunt continuate de Căpitănia Tulcea. Ambarcațiunea a ajuns sub ponton și s-a răsturnat”, spune Garda de Coastă pentru sursa locală citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇