Un sat pitoresc din Elveția în care s-a filmat un serial Netflix a devenit obsesia turiștilor asiatici (Foto & Video)

Un sat pitoresc din Elveția în care s-a filmat un serial Netflix a devenit obsesia turiștilor asiatici (Foto & Video)

Locul în care s-a filmat serialul sud-coreean „Crash Landing on You” atrage mii de turiști din Asia.

În momentul în care în Iseltwald s-a filmat o scenă pentru serialul „Crash Landing on You”, micuțul sat elvețian de pe malul lacului Brienz era sortit să devină o atracție turistică la nivel internațional, notează Euronews.

"Crash Landing on You" este o dramă sud-coreeană care prezintă o iubire imposibilă, povestea de dragoste dintre o femeie din Coreea de Sud și un bărbat din Coreea de Nord. După filmarea unei scene emblematice în Iseltwald, cea în care apare un pian în capătul debarcaderului, satul elvețian a fost invadat de fani ai serialului.

Serialul foarte popular a fost lansat pe Netflix în decembrie 2019, însă întrucât restricțiile din pandemie i-au împiedicat să călătorească mulți asiatici vor să-și împlinească acum visul de a vedea cu ochii lor peisajele pitorești care i-au fascinat.

"E imposibil pentru nord-coreeni să se întâlnească cu sud-coreenii. Dar în serial ei se îndrăgostesc unii de alții și se întâlnesc în Elveția, iar asta înseamnă mult", a explicat Haneuil Lee, o turistă care a venit în Iseltwald împreună cu sora ei.

ADVERTISING

"Cred că este unul dintre cele mai romantice locuri din lume, de aceea, l-am vizitat și eu. Cred că producătorii filmului coreean au făcut o alegere foarte bună selectând acest loc și cumva a ajutat acest sat să devină mai popular în lume", a spus Minh Ha, o turistă din Vietnam.

Potrivit managerului biroului local de turism Titia Weiland, satul cu aproape 400 de locuitori a fost vizitat de 4.000 de turiști, de anul trecut.

Debarcaderul care i-a atras pe fanii serialului este folosit de ambarcațiunile mici care transportă turiștii la un restaurant din apropiere.

Afluxul de turiști este imposibil de ignorat, dar încă nu îi deranjează pe localnici, așa cum s-a întâmplat deja în alte destinații devenite celebre.

ADVERTISING

"Cred că aproape toți cei din Iseltwald sunt fericiți să aibă mulți turiști, fiindcă este o parte importantă a satului și toți suntem obișnuiți, mai ales vara. Dar e puțin copleșitor să avem atât de mulți turiști care vin dintr-o dată și care vin pentru o perioadă foarte scurtă", a spus Weiland.

"Este un lucru interesant pentru un sat mic precum Iseltwald. Este drăguț pentru oamenii din toată lumea. E ca un paradis pe Pământ, dar vrem să încercăm să-l păstrăm așa. Aici încercăm să ajungem", a spus Weiland.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇