Un nume mare al tenisului mondial o susține pe Simona Halep: Toată lumea știe că este o luptătoare

Un nume mare al tenisului mondial o susține pe Simona Halep: Toată lumea știe că este o luptătoare

Simona Halep este suspendată pe termen nelimitat și va mai trebui să aștepte încă o lună până la audierea sa în procesul cu ITIA, după ce agenția respectivă i-a mai aruncat o acuzație de dopaj, referitoare la nereguli ivite în pașaportul biologic al sportivei noastre.

Un fost nume mare al tenisului mondial feminin, Jelena Dokici, fost loc 4 mondial WTA, câștigătoare a 6 turnee în palmares, a vorbit și ea despre situația româncei, pe care a apărat-o, spunând despre ea lucruri frumoase. Stabilită acum în Australia, ea crede că situația Simonei este cea mai gravă prin care trece un fost lider mondial:

ADVERTISING

"Asta înseamnă că ceva se întâmplă de ceva timp (n.r.: amânarea pentru a 3-a oară a audierilor). Ea a spus de la început că e vorba de un caz de contaminare, dar noile probe pot demonstra ceva diferit. Acestea sunt cele mai mari probleme de dopaj pe care le-a avutvreodată un fost lider mondial. Eu o cunosc pe Simona. Toată lumea din circuit știe că este o luptătoare și că e competitivă. Ea a luptat întotdeauna să fie într-un sport curat. Pentru ea, reputația și numele înseamnă foarte mult, mai mult decât titlurile de Grand Slam câștigate", a punctat Dokici într-un interviu pentru cei de la The Sunday Morning Herald.

ADVERTISING

Halep a ieșit pozitiv la un test anti-doping realizat la US Open 2022, în august, după ce a fost eliminată în primul tur de la Flushing Meadows, descoperindu-i-se roxadustat în probele biologice, o substanță puternică, folosită în tratamentul anemiilor severe.

D.A.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!