Un tren de călători a luat foc într-o gară din Cluj

Un tren de călători a luat foc într-o gară din Cluj

Pompierii din Cluj au intervenit, miercuri, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins compartimentul motor al unui tren de călători staţionat în halta Macău.

Potrivit CFR, este vorba despre trenul Regio 3072 Oradea – Cluj.

"Mecanicul trenului a aplicat procedurile în vigoare în astfel de situaţii, a avizat imediat serviciul 112, după care acţionat cu extinctoarele din dotare eliminând cu mijloacele proprii efectele degajării de fum”, a transmis CFR.

”Pompierii din cadrul Detaşamentului Huedin au intervenit în urmă cu puţine momente la un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui tren staţionat în halta din Macău”, a transmis, miercuri, ISU Cluj.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că apelul de urgenţă a venit în jurul orei 06:16, iar la faţa locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenţie Aghireşu.

”Până la sosirea forţelor noastre, în jur de 100 de călători s-au autoevacuat. În plus, niciunul dintre aceştia nu a solicitat îngrijiri medicale”, a mai transmis sursa citată.

CFR a precizat că pasagerii au fost coborâţi din tren şi preluaţi de trenurile în circulaţie.

De asemenea, angajaţii CFR au intervenit, iar pompierii au lichidat ulterior flăcările.

ADVERTISING

Potrivit pompierilor, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecţiune la compartimentul motor.

”Siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul a plecat cu o locomotivă de ajutor. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare”, a mai transmis CFR. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇