Tentativă de omor în curtea unui spital din București

Tentativă de omor în curtea unui spital din București

Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost reținut de polițiști după ce a intrat luni cu autoturismul în curtea interioară a Spitalului de Urgență „Sfântul Pantelimon” București, unde a lovit unul dintre agenții de pază, apoi a vrut să treacă cu mașina peste el.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au reținut un tânăr de 25 de ani, cercetat pentru tentativă de omor și tulburare a ordinii și liniștii publice.

"La data de 08.05.2023, în jurul orei 20:17, inculpatul (un bărbat în vârstă de 25 de ani) și tatăl acestuia au intrat cu autoturismul în curtea interioară a Spitalului Clinic de Urgență 'Sfântul Pantelimon' București, au parcat și au intrat în incinta spitalului, unde au provocat un scandal. Agenții de securitate i-au escortat pe cei doi în afara clădirii, împrejurare în care inculpatul l-a lovit cu pumnii în față pe unul dintre agenți.

ADVERTISING

Deși persoana agresată nu a formulat plângere prealabilă pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, agresiunile exercitate asupra sa au fost săvârșite în loc public, în fața mai multor persoane cărora le-au fost provocate sentimente de indignare, teamă și insecuritate, fapta constituind infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Ulterior, inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului și, cât timp agenții de pază încercau să gestioneze situația cu tatăl său, a condus vehiculul în direcția unuia dintre agenții de pază și l-a lovit pe acesta cu partea din față, proiectându-l pe sol, provocându-i policontuzii, plagă contuză mâna dreaptă și contuzie genunchi drept", arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

ADVERTISING

Potrivit anchetatorilor, din modul în care a acționat tânărul rezultă clar că acesta a săvârșit infracțiunea de tentativă de omor cu intenție indirectă, „întrucât a acceptat posibilitatea decesului victimei, care nu s-a produs din hazard, dar și datorită manevrelor victimei care a observat intenția inculpatului și a adoptat o poziție defensivă”.

Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISING

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇